beats by dre cheap

Modna revija

Eh 'vakoo

U nas naBistriku se održala prva šanerska modna revija na dunjaluku! I okupilo se tu raje kol'ko ho'š, bio Đemiđić, Memić, Hare, Kemo, Pike, mali Šeha, Faćo, pa je ti bio i onaj Dževad, bila je i ona Azra što se Memić švalera s njom pa je u mobitel memorisao ko „Hamid“. I sada mu se cura pita ko je taj Hamid što ga zivka stalno, da nije slučajno kakav peder u šupak. Pa onda ti je bio i onaj što drži kiosk s onim viršlama, znaš one viršle?... Ee, jest, te. Bio je i onaj „Metlo“ što je dobio nadimak kad ga je žena gađala metlom s trećeg sprata i pogodila drito u glavu, jebo tomahawk s podmornice. Bio je i onaj što je svake sedmice kupovao novi luster – kad ga žena iznervira on pravo štosom po lusteru i rasturi ga k'o Jugoslaviju.  Haj sad nebitno ko je sve bio, pređimo na stvar J

Da sve protekne u najboljem redu i po istilahu pobrinuli su se ljudi iz mjesne zajednice Bistrik 6 (ha normalno da je 6, neće valjda bit' 7) pozivom na događaj modnom guruu Emeriku Guzelju. Guzelju je za tu prigodu obezbjeđeno sve što treba jednom modnom kritičaru za takvu manifestaciju: uže kojim su ga obmotali da mu se leđa ne krive, flasterom preko usta da mu slučajno ne uđe kakva bakterija, povezom preko očiju da mu svjetlo ne bi zjebnice oštetilo (poslije su ga skinuli kad su skontali da ništa ne vidi) i fino ga vezali za stolicu da se slučajno ne bi izgubio, ipak je to velik prostor 20m2.

I poče modna revija. Prvi na pistu je izašao maneken sa trenerkom „Adidaš“. Adidaš je uspješna kompanija jednog Ade sa Širokače i slogan firme je „Sve što imaš Adi daš“. Trenerka je inače dizajnirana za ganjanje integrala, elastična za svaki pokret  u marisani i opremljena filterima za vazduh da se čojek ne usmrdi. Donji dio trenerke je opremljen zvučnom izolacijom, tako ako pr'nete pri izvođenju mae geria na nekom sretniku nećete se izofirati.

Nakon trenerke na red je došla jakna, kožna normalno (btw. treba razlikovati „kožnu“ i „nožnu“ jaknu - sve je isto samo kožna postaje nožna kad ste na podu i šutaju vas u njoj) i u njoj je prošetao jedan model friško skinut s horsa. Kožnu jaknu je napravio Dolce Kafana specijalno za kafanske tuče, otpornu na udarce nogom i ubode čakijom. Jakna radi na principu „pojela maca“ i u nju možete sakriti sve, noževe, palice, boxere, kifle, pa čak i porciju ćevapa koja će ostati topla i u odsjeku za zadržavanje kantonalnog MUP-a. Legenda kaže da je Faćo u nju sakrio malog Šehu kad ga je murija tražila. Jakna može izdržati udarac pendrekom bez obzira na vrstu i oblik, a ako vas drot ošine po nogama tu je ispod kragne zvučna izolacija, tako da se možete dreknuti iz sve snage a da vas komšiluk ne čuje.  Jakna je napravljena od specijalne kože od maznutih novčanika tako da može izdržati spuštanje po ledu niz Logavinu (pogotovo ako vas zaganja ona b'dala Meho).

Guzelj se za to vrijeme revije trzao od zadovljstva, pa čak se i upišao od sreće.

Na red su došle i tene tvornice „Mike“, sa sloganom „Kad vas ufatimo naj... ćemo vam se Mike“. Tene Mike su dizajnirane isključivo za ganjanje i na testu pred Filozofskim fakultetom su od nule do kulture postigle brzinu od pet đt/t (đeš to ti) u sekundi. Tene su jedinstvene po broju na vrhu tene, okrenutim ko u negativu, tako kada integrala, kulturu ili pedera spucate nogom broj mu se oslika na glavi, guzici ili cjevanici. Mike su naravno bijele boje na kojoj ostaju svi mogući tragovi, tako kada vam neko slučajno stane na nogu možete mu reći „Halo ba glumac, stao si mi na nogu, sad ću ti usta razvalit'“ i fino mu pokazati mjesto gdje vas je isprljao.  Takođe su dobre i za bježanje, a uz njih dobijete i lažni džon tako da vam murija ne može ući u trag. A ako su vam za petama i ćuke – nikakav problem, samo odvrnete mali ventil koji se nalazi na jeziku tene i smrad vaših čarapa će ostati za vama tako da će ćuke odvratiti od traga.

Između ostalog tu je bila i kajla (poslije čijeg se nošenja maneken žalio na bol u vratu), ručni rad Tersaćea, napravljena da izdrži šlepanje golfa dvojke GTI. Kajla je napravljena od legure koju Ameri koriste za pravljenje aviona F-16 i pored estetske ima i praktičnu funkciju jer s njom možete zadaviti sebe ili druge u zavisnosti od situacije. Priča se po kladionicama (ha neće po bibliotekama) da je Šefik s Vratnika s jednom takvom prerezao bukvu koristeći je ko Giglijevu pilu. Na kraju mu je bukva dohakala kad mu je pala na glavu al nije to tema današnje emisije. Kajlu možete koristiti i za hvatanje kultura, integrala, a boga mi i pedera. Fino je skinete s vrata, fiknete im u noge, a oni će se fino spetljati i razvaliti, baš k'o ona bukva što je poklopila Šefika.

I et, bilo je svega, ne gumo se ja sad svega tačno sjetiti, ali znam da je Guzelj najviše uživao. Čak je na kraju, kad su ga odvezali, otrčao brzo koliko su ga noge nosile da se pohvali raji pederima šta je vidio.

Šanerske novine
http://izudaraga.blogger.ba
14/10/2010 00:07